Innbrenning eller også kjent som seasoning (Ikke nødvendig om bakestålet kun skal brukes til brød- og pizzabaking)
Før du begynner med innbrenning:
- Vask stålet med varmt vann og litt såpe, skyll godt.
- Tørk grundig for å fjerne all fuktighet
- Smør et tynt jevnt lag med nøytral olje på hele stålet på overflaten
- Feks raps eller solsikkeolje, kan brukes som nøytral olje
- Her er det viktig å ikke overdrive med mengde, smør et tynt lag og heller gjør det i flere omganger om du ønsker bedre beskyttelse
- Sett bakestålet i ovnen og sett temperaturen til 240°c og la ovnen bli varm og deretter stå i 1t.
- Skru av ovnen, og la stålet avkjøle seg naturlig i takt med ovnen.
- Stålet er nå klart etter en runde med innbrenning, men hvis du ønsker et kraftigere lag med beskyttelse. Repeter steg 1 og 2 en gang til.