Bakestål 6mm

Innbrenning/Seasoning av Bakestål og Pizzastål

Innbrenning eller også kjent som seasoning (Ikke nødvendig om bakestålet kun skal brukes til brød- og pizzabaking)

Før du begynner med innbrenning:

  • Vask stålet med varmt vann og litt såpe, skyll godt.
  • Tørk grundig for å fjerne all fuktighet

  1. Smør et tynt jevnt lag med nøytral olje på hele stålet på overflaten
    • Feks raps eller solsikkeolje, kan brukes som nøytral olje
    • Her er det viktig å ikke overdrive med mengde, smør et tynt lag og heller gjør det i flere omganger om du ønsker bedre beskyttelse
  2. Sett bakestålet i ovnen og sett temperaturen til 240°c og la ovnen bli varm og deretter stå i 1t.
  3. Skru av ovnen, og la stålet avkjøle seg naturlig i takt med ovnen.
  4. Stålet er nå klart etter en runde med innbrenning, men hvis du ønsker et kraftigere lag med beskyttelse. Repeter steg 1 og 2 en gang til.

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv