Hvorfor male ditt eget mel?

Fire grunner til å male sitt eget mel

Sunt og bra for deg
melet du kjøper i butikken er greit, men det inneholder ikke den samme næringen som et ferskt nymalt mel. Den eneste måten du får utnyttet deg av alt det sunne i kornet er når det er nymalt, og dette kan du oppnå  ved å male det på egen kjøkkenbenk, rett før du setter i gang med bakingen

Du bestemmer
Når du har en Mockmill på benken, kan du selv bestemme hva du skal male. Skal det være grovt eller fint, skal det siktes eller være sammalt? Du har full kontroll hva som havner i mølla og vil ha et tonn av muligheter ved å kombinere de typene du selv vil.

Smak 
Den ferske nymøllede smaken i et korn vil være en ny opplevelse for deg. Tenk deg hvordan det er å servere fersk frukt og grønnsaker til maten - noe som er helt topp. Den samme effekten vil du kunne oppleve med korn når du setter i gang med ferskmøllet mel i bakingen. Kornet holdes best i sin naturlige form, kapslet inn av planten selv, og smaken vil holde seg bedre enn i meltilstand.

Opplevelsen og utvide kunnskapen om produktene
Du kan ikke finne en mer spennende måte å oppdage ny oppskrifter og dyrke egen hobby. Skriv ned malingsgrader, opplevelser og erfaringer for hver type korn du maler. Du vil se at det er så mye mer enn hva du finner i butikkhylla. Du vil se at du kan blande melet du har kjøpt i butikken sammen med et mel du selv har malt, og få et annet resultat enn hva du tror. Smak, heving, styrke, vannmengde og tid kan oppleves annerledes enn hva på det du har kjøpt ferdigmalt i butikken. Her har du muligheten til å finne din egen favoritt, du er ikke låst til om melet skal være fint siktet eller sammalt grovt - opplev og utforsk på egenhånd!