Hvorfor Crust Companion er en favoritt blant hjemmebakere
Crust Companion er spesialdesignet for hjemmebakere som vil ha profesjonelle resultater uten komplisert utstyr. Den solide støpejernsgryten holder jevn og høy varme, og lokket gir perfekt dampmiljø, som er nøkkelen til sprø skorpe og god ovnsheving.
I tillegg har gryten lave kanter, noe som gir en stor fordel: Du kan enkelt legge deigen direkte i gryten uten å styre med bakepapir eller bekymre deg for å svi fingrene.
Slik bruker du Crust Companion til grytebrød
1. Forvarm gryten riktig
Sett gryten – med lokk – inn i ovnen mens den varmes opp til 230–250 °C. En gjennomvarm gryte gir den «boosten» brødet trenger for å ekspandere og utvikle skorpe.
Dette tar ca 30-45minutter utifra hvilken ovn du har. Dette steget er veldig viktig om du skal kunne utnytte deg av fordelene som støpejerngryten gir.
2. Legg deigen rett i gryten
Takket være de lave kantene, kan du enkelt:
- Snu ferdighevet deig direkte ned i gryten fra hevekurven
- Bruke begge hender uten å måtte «slippe» deigen fra høyde
- Slippe å bruke bakepapir eller andre overføringsverktøy
3. Lokket stenger dampen inne – perfekt miljø for steking av brød
Når du steker i jerngryte, vil du steke brødene dine med lokk ca ⅔ av tiden, og avslutte stekingen med å ta av lokket den siste ⅓ av tiden. Da vil du ha et perfekt miljø for steking av brød, samt få den deilige sprø skorpen til slutt. Steker du brødene i 33 minutter, kan du feks ha på lokk i de første 22 minuttene, og avslutte uten lokk de siste 11 minuttene. Dette vil gi en deilig sprø skorpe! Brødene stekes til en kjernetemperatur på over 96°c.
Når du baker med lokk, skapes en minibakerovn som holder overflaten fuktig de første minuttene. Dette gir:
- Mer heving siden skorpen holdes myk lengre inn i steketiden
- Ekstra sprø skorpe
4. Hviletid etter steking
Brød trenger å hvile. La det avkjøles på rist minst 45 minutter for å bevare fuktigheten i brødet og holdbarheten blir lengre. PS: Hvis du vet at du spiser opp hele brødet, hvorfor vente? Kos deg med ferskt brød!
Fordeler med Crust Companion i brødbaking
- Lave kanter = enkel håndtering
- Jevn varmefordeling
- Optimal dampkontroll med lokk
- Robust og slitesterk for daglig bruk
- Gir profesjonelle resultater hjemme
Tips for å få mest mulig ut av gryten
- Skikkelig varme i gryten. Ikke vær utålmodig med oppvarmingen. Gjennomvarm gryte gir mye bedre resultater enn en kald gryte.
- Ikke åpne lokket for tidlig: Bevar fuktigheten i gryten så lenge som planlagt. Man blir litt utålmodig når man ønsker å se resultatet under lokket, men det blir bedre om du venter til riktig tid.
- Snitt deigen før steking: Gir kontrollert oppsprekking og flott utseende.
Vedlikehold og rengjøring
- Håndvask med varmt vann
- Børst vekk fastbrente rester etter avkjøling.
- Tørk helt tørr før lagring mellom bruk
Sekundærbruk: Mer enn bare brødbaking
Selv om Crust Companion er laget med brødbaking i tankene, kan den brukes til mye annet og her er noen knippe ideer:
- Gryteretter: Perfekt til langtidskokt kjøtt eller vegetargryter.
- Helstekt kylling: Bevarer saftigheten
- Gratenger og ovnsretter: Jevn varme hele veien.
Crust Companion i brødbaking – Enkel, trygg og imponerende
Uansett om du er fersk i baking eller har bakt i årevis, gir Crust Companion deg verktøyet du trenger for å løfte kvaliteten på brødet ditt. Med enkle grep, og takket være de lave kantene, blir bakingen mindre stress og resultatene mer pålitelige.