Tips for å male mel i Mockmill Kornmølle

Det er noen viktige ting å tenke på når du skal begynne å male med din Mockmill kornmølle. Når du først mestrer dette, vil prosessen være enkel og rett frem.

1. Bruk renset korn

Urenset korn kan inneholde små steiner eller sand som kan skade møllestenene. Sørg for å bruke renset korn for å beskytte møllen og sikre et godt resultat.

2. Bruk kun tørt korn

Fuktig korn kan føre til at det dannes en film i møllemekanismen. For å unngå dette, bruk kun tørt korn. Hvis du er usikker på om kornet er tørt nok, kan du teste det ved å knuse noen korn på en hard overflate med en skje:

  • Tørt Korn: Lager knaselyder når det knuses.
  • Fuktig Korn: Moser seg flatt uten lyder.

Hvis møllen din har fått en film på grunn av fuktig korn, kan du enkelt fjerne dette ved å male tørt korn på en grov innstilling.

3. Tørkede krydder, urter og pepper

Disse kan fungere utmerket i en Mockmill. For eksempel, hvis du skal male kanel, kan det være lurt å knuse den i mindre biter først. Etter å ha malt krydder, kan du rengjøre møllen ved å male hvete eller ris. Dette vil også gi deg et smaksatt mel som kan tilføre ny aroma og smak til baksten din.

4. Unngå oljerike produkter

Ikke bruk møllen til å male produkter som inneholder mye olje, slik som nøtter, sesamfrø, linfrø eller kaffe. Dette kan også lage en film på møllemekanismen, noe som vil svekke møllens effektivitet.

Ved å følge disse tipsene kan du forlenge levetiden til din Mockmill kornmølle og oppnå de beste resultatene i din baking.

KornUrter/KrydderBelgfrukter
Amaranth
Bokhvete
Chiafrø
Einkorn hvete
Emmer hvete
Spelt
Kolbehirse
Havre
Hirse
Kamut
Lupinfrø
Korn
Avskallet bygg
Naturlig langkornet ris
Quinoa
Rug
Teff
Tokya bokhvete
Hvete
Anis hel
Bukkehornkløverfrø
Fennikelfrø
Kardemomme pods
Kummin
Karvefrø
Nellik
Allspice
Stjerneanis
Tonka bønner
Kanelblomster
Kanelstenger
Belgfrukter
Kikerter
Korn
Tørkede erter
Nyrebønner
Linser
Soyabønner
hvite bønner
Pinto bønner

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv