Vask og rens av kornmølle fra Mockmill

Det er enkle ting du kan gjøre for å ta vare på din kornmølle fra Mockmill, men en ting er viktig! Ikke bruk vann innvendig og på steinene!

Innvendig vask

Når du vasker ren maskinen på innvendige overflater og steiner, er det effektivt og bra å bruke riskorn. Sett maskinen på grovmaling, som gjør at steinene lager passe store riskorn som slår ned rester fra vegger og drar med seg det som henger på kantene. Dette kan du gjøre et par ganger og du vil ha fått fjernet det meste. Etter noen runder med riskorn, kan du åpne møllen og børste ut resterende med en kost eller lignende.

Film på steinene som har svekket malingseffekten

Hvis det har dannet seg en film på steinene som gjør at du ikke får samme effekt som tidligere, kan du bruke samme metode som over. Dette vil raspe opp filmen og slå den avgårde, det kan være behov for flere runder hvis det har dannet seg en ganske tykk film.  


Utvendig vask

Det eneste du trenger å gjøre når du rengjør kornmøllen din utenpå er å bruke en fuktig klut. Bruk lunkent vann og vri opp kluten godt før du begynner, du vil unngå at det drypper fra kluten siden dette kan komme steder du ikke ønsker. Etter du har tørket over med en fuktig klut, bruk deretter et tørt klede eller papir for å fjerne resterende fukt.

Det er som regel ikke behov for å vaske nedi kornbeholderen, her vil du kun bruke tørt og fint korn som ikke skal legge igjen noen rester. Skulle det være behov for en liten vask, ta av beholderen av møllen før du setter i gang, dette for å unngå evt søl ned i steinene.

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv