Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Julekake med surdeig
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Kanelboller med surdeig
- Surdeigshorn
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
- Surdeigsbaking for nybegynnere
- Ord og uttrykk i bakingen
- Ta vare på din surdeigstarter
- Klargjøre surdeigen til bakst
- Surdeig - Hva er det egentlig?
- Utbaking
- Hvilken kornmølle passer deg?
- Hva kan males i Mockmill?
- Vask og rens av Mockmill
- Snitteknivens underverker
- Hvorfor male ditt eget mel?
- Bakers percentage
- Er brødet ferdigstekt?
- Rengjøring av hevekurver
- Er surdeigsbrød sunnere?
Kanelboller med surdeig
Tenk deg smaken av ferske kanelboller, med en dyp aroma av kardemomme. Denne oppskriften tilfører den klassiske kanelbollen en unik vri med surdeig, som gir baksten en ekstra rik smak og tekstur. Perfekt for en kald vintermorgen eller en hyggelig kaffestund med venner.
Dette er en oppskrift som vil glede både store og små. Oppskriften vil gi 12 store kanelboller.
Ingredienser:
120g surdeig
600g hvetemel
310g helmelk
2 egg
100g romtemperert meierismør
100g sukker
3g salt
12-15g hele kardemommefrø(med skall)
Fyll:
120g meierismør
150g brunt sukker
8g kanel
3g havsalt
Fremgangsmåte:
- Start med å knuse de hele kardemomme-kjernene i en morter og fjern skallet. Hvor fint du knuser det bestemmer du selv. Hel kardemomme som du knuser selv, løfter smaken til et nytt nivå.
- Bland melk, egg og surdeig i en stor bolle. Tilsett deretter hvetemel, sukker, salt og kardemomme. Elt godt.
- Tilsett det romtempererte smøret i terninger og fortsett å elte til alt smøret er integrert i deigen.
- La deigen heve i romtemperatur i 3-4 timer, før du setter den i kjøleskapet over natten.
- Ta ut deigen fra kjøleskapet neste dag, og kjevle den ut til ca 45x60cm.
- Forbered fyllet ved å blande alle ingrediensene og smør det deretter jevnt over den kjevlede deigen. Du kan også strø det utover hver for seg istedenfor å blande på forhånd.
- Rull deigen med fyllet til en lang pølse, og kutt den i ca. 5cm brede biter.
- Plasser bitene på et bakebrett dekket med bakepapir eller i en ildfast form med bakepapir.
- Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle, plast eller et bakebrett opp ned, og la etterheve i romtemperatur i 4-6 timer.
- Forvarm ovnen til 200°C med varmluft, pensle bollene med egg og strø over perlesukker om du ønsker dette.
- Stek kanelbollene i ca 18 minutter.
Nå er det bare å nyte varm kanelbolle rett fra ovnen! Om du ikke skal fortære alle med en gang, kan du la de avkjøles i formen før du deler opp i poser for å fryse. De holder seg kjempegodt i fryseren.
Kanelboller med surdeig
Målebeger PYREX 0,50L
Målebeger på 0,50L fra kvalitetsmerket PYREX. Tåler ekstreme temperaturer både varmt og kaldt.
Målebeger PYREX 0,25L
Målebeger på 0,25L fra kvalitetsmerket PYREX. Tåler ekstreme temperaturer både varmt og kaldt.
Målebeger PYREX 1L
Målebeger på 1L fra kvalitetsmerket PYREX. Tåler ekstreme temperaturer både varmt og kaldt.
Margrethe bakebolle 6L
Stor Margrethe bakebolle/deigfat på hele 6L Perfekt å bake brød eller annen type bakst i
Bolle PYREX 2L
Bakebolle på 2L fra kvalitetsmerket PYREX, tåler ekstreme temperaturer i både varmt og kaldt.
Kjevle 50cm
En kraftig kjevle i Akasietre på 5cm i diameter og 50cm lang