Surdeigshorn

Horn laget med surdeig, gir som i all annen bakst, det lille ekstra! Disse hornene er perfekte til å ha i matpakken, eller bare til å kose seg litt ekstra med i hverdagen eller når helgefrokosten skal serveres.  

Hornene holder seg like saftige og gode om du legger de i fryseren så snart de har avkjølt seg etter steking. På denne måten kan du alltid servere ferske horn, selv i en travel hverdag. Denne oppskriften gir 16 horn.

Ingredienser: 

205 g surdeig
900 g hvetemel
410g helmelk 
3 egg
2 ts honning
40g sukker
3g-6g salt

Fremgangsmåte: 

 1. Finn frem en stor bakebolle. Deretter tilsettes melk, egg, honning og surdeig, og blandes godt sammen.
 2. Tilsett deretter sukker, salt og mel, og overfør deigen til kjøkkenbenken, hvor den eltes til den er jevn og smidig. Har du kjøkkenmaskin, kan du elte med denne.
 3. Etter eltingen dekkes bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og lar deigen heve i 4 – 8 timer i romtemperatur.
 4. Etter endt forheving, er deigen klar for utbaking. Deigen deles i to like deler(bruk gjerne vekt), kjevler hver del til en sirkel og deler deretter hver sirkel i åtte like deler med en pizzaskjærer.
  Oppdeling av emner til Horn
 5. Hver trekant formes til et horn og legges på et stekebrett dekket med bakepapir.
 6. Hornene heves på kjøkkenbenken i ytterligere 5 timer, her er det lurt å dekke til med et fuktig håndklede eller plastfolie. Etter denne heveperioden plasserer jeg stekebrettene i kjøleskapet, hvor hornene får hvile over natten.
 7. Neste morgen forvarmes ovnen til 230°C. Ønsker du en skinnende overflate, pensle hornene med et sammenvispet egg.
  Pensling av horn Horn skal stekes
 8. Hornene stekes ved 230°C med både over- og undervarme i 12-18 minutter. For å være sikker på at hornene er ferdigstekt, bruk et steketermometer, og når det viser over 96°C i midten av hornet, er de klare til å tas ut av ovnen.
Stekte horn
Horn delt

Nå er det bare å kose seg med ferske horn, disse kan nytes direkte eller avkjøles for deretter pakkes inn. Jeg anbefaler sterkt å fryse, selvom de skal spises om en dag eller to, for de tiner fort og holder seg godt i fryseren. Godt bakst

Påsmurt horn

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv