Horn laget med surdeig, gir som i all annen bakst, det lille ekstra! Disse hornene er perfekte til å ha i matpakken, eller bare til å kose seg litt ekstra med i hverdagen eller når helgefrokosten skal serveres.
Hornene holder seg like saftige og gode om du legger de i fryseren så snart de har avkjølt seg etter steking. På denne måten kan du alltid servere ferske horn, selv i en travel hverdag. Denne oppskriften gir 16 horn.
Ingredienser:
205 g surdeig
900 g hvetemel
410g helmelk
3 egg
2 ts honning
40g sukker
3g-6g salt
Fremgangsmåte:
- Finn frem en stor bakebolle. Deretter tilsettes melk, egg, honning og surdeig, og blandes godt sammen.
- Tilsett deretter sukker, salt og mel, og overfør deigen til kjøkkenbenken, hvor den eltes til den er jevn og smidig. Har du kjøkkenmaskin, kan du elte med denne.
- Etter eltingen dekkes bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og lar deigen heve i 4 – 8 timer i romtemperatur.
- Etter endt forheving, er deigen klar for utbaking. Deigen deles i to like deler(bruk gjerne vekt), kjevler hver del til en sirkel og deler deretter hver sirkel i åtte like deler med en pizzaskjærer.
- Hver trekant formes til et horn og legges på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Hornene heves på kjøkkenbenken i ytterligere 5 timer, her er det lurt å dekke til med et fuktig håndklede eller plastfolie. Etter denne heveperioden plasserer jeg stekebrettene i kjøleskapet, hvor hornene får hvile over natten.
- Neste morgen forvarmes ovnen til 230°C. Ønsker du en skinnende overflate, pensle hornene med et sammenvispet egg.
- Hornene stekes ved 230°C med både over- og undervarme i 12-18 minutter. For å være sikker på at hornene er ferdigstekt, bruk et steketermometer, og når det viser over 96°C i midten av hornet, er de klare til å tas ut av ovnen.
Nå er det bare å kose seg med ferske horn, disse kan nytes direkte eller avkjøles for deretter pakkes inn. Jeg anbefaler sterkt å fryse, selvom de skal spises om en dag eller to, for de tiner fort og holder seg godt i fryseren. Godt bakst