Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
Knekkebrød med surdeig
Det er mange som sitter igjen surdeig som de skal til å kaste når de er ferdig med bakingen. Det er mye bedre å kunne bruke den til noe fornuftig, som for eksempel et sprøtt og godt knekkebrød med masse smak!
Ingredienser:
150g Hvetesurdeig
150g Rugsurdeig (eller 300g av en av typene)
50g Sesamfrø
Salt til topping
Fremgangsmetode
Bland sammen alle ingredienser utenom salt i en bolle. Finn deretter frem et bakepapir og fordel blandingen utover i et tynt lag. Strø deretter over salt og sett inn i forvarmet ovn på 160°c.
Stek knekkebrødene først i 20 minutter på 160°c, del opp i ønsket størrelse med en pizzaskjærer. Deretter skru ned temperaturen til 100°c og stek videre til knekkebrødene er sprø og fine.