Hvetetortillas med surdeig

Hvetetortilla med surdeig – Smaksrike og myke

Hjemmelagde tortillalefser er noe helt annet enn de du finner i butikken – de er mykere, mer smakfulle og inneholder kun naturlige ingredienser. Når du i tillegg bruker surdeig, får du en ekstra god dybde i smaken, samtidig som lefsene blir enda mer fordøyelige.

Disse tortillalefsene passer perfekt til taco, wraps eller som tilbehør til supper og gryter. De er også kjempefine å fryse ned, slik at du alltid har ferske lefser tilgjengelig når du trenger dem.

Oppskriften gir 10 myke tortillalefser, hver på ca. 50–55 gram.


Ingredienser


Fremgangsmåte

1. Bland deigen
Bland alle ingrediensene i en stor bolle og elt til du har en jevn og smidig deig.

2. Bulkheving
Dekk til bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la deigen heve:

  • Alternativ 1: 2-3 timer på benk deretter inn i kjøleskap over natten for en rikere smak.
  • Alternativ 2: I romtemperatur i 4–8 timer, avhengig av temperaturen i rommet hvor du hever deigen. Er det varmt

3. Del opp emnene
Når bulkhevingen er ferdig, del deigen opp i 10 like store emner på ca. 50–55 gram.

Rull hvert emne til en liten bolle med en glatt overflate, og la dem hvile på benken i 30–60 minutter. Dette hviletidspunktet er viktig for at deigen skal bli lett å kjevle ut senere.

4. Forvarm ovn eller panne
Mens deigen hviler, kan du forberede stekingen.

Disse lefsene kan stekes på flere måter:

  • Bakestål: Varm ovnen til maks temperatur og la bakestålet bli gjennomvarmt, dette tar ca 30 minutter.
  • Stekepanne: Bruk en tørr, tykkbunnet panne på medium/høy varme.
  • Pizzaovn: Hvis du har en pizzaovn , vil den gi et fantastisk resultat.

5. Forming av tortillalefsene
Dryss litt mel på benken.

Trykk ut hvert emne med hendene eller bruk en kjevle for å få en jevn rund form. Målet er en tynn tortilla med jevn tykkelse.

6. Steking av tortillalefser
Stek hver tortilla på den varme overflaten til den begynner å boble og få en gyllen farge.

Bruk en stekespade for å snu den og stek videre på den andre siden. Dersom du bruker et bakestål eller en pizzaovn, vil du se at tortillaene blåser seg opp når de treffer den intense varmen – dette er et godt tegn på at de blir perfekt stekt!

7. Oppbevaring og servering
Legg ferdigstekte tortillalefser i et rent kjøkkenhåndkle for å holde dem myke til servering.

Disse kan nytes med en gang, eller fryses ned for senere bruk. Skal du fryse dem, kan du legge matpapir mellom hver tortilla slik at de ikke kleber seg sammen.


Hjemmelagde tortillalefser med surdeig er enkle å lage, og smaken slår butikkjøpte varianter ned i støvlene – du kommer garantert til å lage disse igjen!

Hvetetortillas med surdeig

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv