Surdeigsbaguetter med honning

Du får ikke tak i varme og sprø baguetter uten å lage de selv. Her har vi laget surdeigsbaguetter med honning og nymalt landhvete, for ekstra aroma og smak. Honningen bidrar til en karamelisert overflate, og ved hjelp av den høye varmen vil du få luftige baguetter med en nydelig sprø skorpe

Ingredienser:

600g hvetemel
200g sammalt landhvete
200g surdeig
485g vann
25g honning
20g salt

Fremgangsmåte:

Finn frem bakebollen og bland alle ingredienser. Bruker du eltemaskin eller elter for hånd kan deigen eltes til du kan lage et godt vindu i deigen. (Hvis du bruker strekk og brett metoden, så kan du strekke deigen inn mot midten 1-2 ganger i timen under heving for å bygge opp glutennettverket.)

Vindutest kan du gjøre ved å ta vann på fingrene, ta tak i en klump av deigen og start å dra den forsiktig ut fra midten for å lage et vindu. Klarer du å lage et vindu i deigen uten at den revner, så har du utviklet glutennettverket godt og deigen er klar for neste steg.

Etter deigen har blitt eltet ferdig, så kan deigen gå til bulkheving i romtemperatur i 4-8 timer, jo varmere det er i rommet – jo fortere går fermenteringsprosessen.

Når bulkhevingen er over, del opp i emner etter ønsket størrelse på baguettene og gjør en rask pre-shape av baguettene, la hvile i 20 minutter på benken. 

Klargjør heveklede ved å legge det ut på et brett og strø forsiktig over med mel.

Form baguettene avlange og legg over i heveklede. Mellom hver baguett lager du en liten vegg med hevekledet, slik at de ikke klistrer seg sammen. Sett til heving over natten 8-12 timer i kjøleskapet eller 3-6 timer i romtemperatur.

Forvarm ovnen med bakestål eller stein til 270°c og la det bli gjennomvarmt – bakestålet bruker ca 30 minutter og en stein 45-60 minutter

En fin måte å transportere baguettene over fra klede og til ovnen, er å bruke et langt flatt verktøy, som feks ei fjøl eller lignende.

Stek i ca 10 minutter rett på stålet – dette går veldig fort med så varm ovn, så pass på!

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv