Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Kanelboller med surdeig
- Surdeigshorn
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
- Ord og uttrykk i bakingen
- Ta vare på din surdeigstarter
- Klargjøre surdeigen til bakst
- Surdeig - Hva er det egentlig?
- Utbaking
- Hvilken kornmølle passer deg?
- Hva kan males i Mockmill?
- Vask og rens av Mockmill
- Snitteknivens underverker
- Hvorfor male ditt eget mel?
- Bakers percentage
- Er brødet ferdigstekt?
- Rengjøring av hevekurver
Kefirbrød med siktet landhvete
Det å tilsette litt annet i brødet enn vann, mel og salt, kan være spennende å leke seg med. Du vil få et helt annet type brød, og nye smaker du ikke er vandt til. Brødet kan ha mykere skorpe, mer fyldighet og helt andre bruksområder enn til lunsjbordet. Denne gangen har det blitt surdeigsbrød med kefir og smør, som ga et kjempesaftig resultat og en deilig smak av kefir.
Ingredienser:
775g Siktet landhvete
575g Kefir
150g Surdeig
35g smør
30g vann
10g salt
Fremgangsmetode
Maler du melet selv, kan du sikte melet ved hjelp av en så fin sikt som mulig. I denne oppskriften så har melet blitt siktet med 0,5mm maskestørrelse og dette krevde 1000g sammalt mel, for å oppnå 775g siktet mel.
Bland sammen mel, kefir, surdeig og romtemperert smør i en beholder. Bland sammen og la stå dekket til i 30-40 minutter.
Rør sammen vann og salt, til saltet oppløser seg. Dette blandes så inn i deigen du har latt hvile. Du vil merke at deigen har fått bedre struktur etter ventingen og det vil i tillegg bli enda litt bedre etter du har blandet inn saltvannet.
Forhev i romtemperatur i ca 6-10 timer og deretter bak ut i ønsket form og størrelse.
La brødet etterheve i kurv eller form, i 3-4 timer i romtemperatur.
Stekes på 220°c i ca 30-40 minutter.