Grov pasta ved bruk av kornmølle

Pasta er alltid godt og man går kanskje for den fine tørre pastaen i butikken til vanlig, men har du prøvd å lage din egen pasta? Og har du prøvd å gjøre det med sammalt mel? Og ikke minst, har du gjort med selvmalt mel? Ved hjelp av en kornmølle kan du gjøre dette rett på kjøkkenbenken – fyll opp kornmøllen med feks Landhvete og la den male det rett på benken.

Ingredienser til to porsjoner:

180g Sammalt mel

2 Egg

1ts Olivenolje

1klype Salt

Fremgangsmåte:

En enkel regel når man skal lage pasta er å bruke ca 90g mel per egg, og hvis deigen er litt bløt så blander du inn litt mel og er den litt tørr bruker du litt vann. 

Lag en haug på kjøkkenbenken med sammalt mel, og lag en liten grop hvor du tilsetter egg, olje og salt. Begynn å vispe forsiktig inn med gaffel, hvor du drar litt og litt av melet inn. Etter du ikke får brukt gaffelen mer, går du over til å kna med hendene til du får blandet alt til en klump. Fortsett å elte i 5-10minutter til du kan lage en fin hinne på deigen.

Etter du har eltet deg ferdig, trenger deigen hvile. Pakk inn i plastikk og la den hvile i minimum 20 minutter. Du kan enten la den hvile på benken for bruk nå, eller legge den i kjøleskapet og bruke den ila de neste 2 dagene. 

Har du pastamaskin er det perfekt å bruke denne, begynn på det laveste nivået og bygg deg oppover til du har den så tynn du ønsker. Skjær så opp i ønsket form eller bruk det som pastaplater i lasagnen. 

Kok i ca 2 minutter – husk rikelig med salt!

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv