Scoopstykker

Det å lage rundstykker eller i dette tilfelle, scoopstykker, som vi kaller det! Er den enkle måten å få til porsjonstykker av brøddeigen. Det er ikke behov for egen oppskrift til rundstykker siden alle brødoppskrifter kan enkelt deles opp i mindre stykker. Dette er perfekt å legge i fryseren og tine opp til alle måltider!

Her er noen av våre oppskrifter du enkelt kan gjøre om til rundstykker: 
Lunsjbrød
Rugbrød
Loff med chili og oliven
Surdeigsbaguetter med Honning

Fremgangsmåte:

Følg alle oppskriftene frem helt til du kommer til utbakingen av brødet, men her kommer forskjellen du gjør!

Ved å lage det vi kaller scoopstykker, tar vi enkelt en skje eller hånda og “scooper” ut emnet fra bollen, deretter rett på stekebrettet med bakepapir. Ønsker du å bake ut stykkene til runde fine rundstykker, så er det bare å gjøre det. Det er viktig at du får ca samme størrelse på emnene du lager, siden de skal steke sammen

.

Etter du har fylt opp stekebrettene, legger du de til videre etterheving, og steker etter endt hevetid. Dette kan du fint bruke kjøleskapet til for å forsinke hevetiden, og steke dagen etterpå. 

Stekes på 200-220°C til en kjernetemp på >95°C, som kan ta ca 15-25min avhenging av størrelse. 

Scoopstykker

Det å lage rundstykker eller i dette tilfelle, scoopstykker, som vi kaller det! Er den enkle måten å få til porsjonstykker av brøddeigen. Det er ikke behov for egen oppskrift til rundstykker siden alle brødoppskrifter kan enkelt deles opp i mindre stykker. Dette er perfekt å legge i fryseren og tine opp til alle måltider!

Her er noen av våre oppskrifter du enkelt kan gjøre om til rundstykker: 
Lunsjbrød
Rugbrød
Loff med chili og oliven
Surdeigsbaguetter med Honning

Fremgangsmåte:

Følg alle oppskriftene frem helt til du kommer til utbakingen av brødet, men her kommer forskjellen du gjør!

Ved å lage det vi kaller scoopstykker, tar vi enkelt en skje eller hånda og “scooper” ut emnet fra bollen, deretter rett på stekebrettet med bakepapir. Ønsker du å bake ut stykkene til runde fine rundstykker, så er det bare å gjøre det. Det er viktig at du får ca samme størrelse på emnene du lager, siden de skal steke sammen

.

Etter du har fylt opp stekebrettene, legger du de til videre etterheving, og steker etter endt hevetid. Dette kan du fint bruke kjøleskapet til for å forsinke hevetiden, og steke dagen etterpå. 

Stekes på 200-220°C til en kjernetemp på >95°C, som kan ta ca 15-25min avhenging av størrelse. 

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv