Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Julekake med surdeig
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Kanelboller med surdeig
- Surdeigshorn
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
- Surdeigsbaking for nybegynnere
- Ord og uttrykk i bakingen
- Ta vare på din surdeigstarter
- Klargjøre surdeigen til bakst
- Surdeig - Hva er det egentlig?
- Utbaking
- Hvilken kornmølle passer deg?
- Hva kan males i Mockmill?
- Vask og rens av Mockmill
- Snitteknivens underverker
- Hvorfor male ditt eget mel?
- Bakers percentage
- Er brødet ferdigstekt?
- Rengjøring av hevekurver
- Er surdeigsbrød sunnere?
Surdeigsknekkebrød med kli
Det er lite som slår ferskt surdeigsbrød, men noen ganger blir det knekkebrød - og hva er vel da bedre enn å lage de selv? Du får ikke laget knekkebrødene på en enklere metode enn dette, og det tar ikke noe lengre tid enn å kjøre til butikken.
Ingredienser:
Bakeklar surdeigstarter
Hvetekli eller annet du ønsker
Flaksalt
Fremgangsmetode:
Det er ikke oppgitt noen mål i denne oppskriften, for her kan du bestemme helt selv. Du starter helt enkelt med å finne frem et stekebrett med bakepapir hvor du smører utover den bakeklare surdeigstarteren til et tynt lag.
Neste steg er å strø over ønsket innhold.
Når knekkebrødet blir laget her, så blir det brukt biproduktet av sikting av hvetemel, altså hvetekli. Dette er helt topp hvis man har brukt kornmøllen og sikten for å få fint siktet hvetemel.
Ta på ønsket mengde salt, og trykk det forsiktig ned i surdeigsstarteren sammen med klien.
Forvarm ovnen til 160°c varmluft og sett inn.
Etter 10minutter steketid kan du dele knekkebrødene i ønsket størrelse og steke videre til det er helt tørt/sprøtt. Steketiden avhenger av tykkelsen på knekkebrødene dine.
Det morsomme med knekkebrødene du lager på denne måten, er at du kan bestemme selv hva du har lyst til å tilsette. Prøv feks linfrø, havregryn, rugmel, sesamfrø eller hva du enn ønsker. Det beste er, du kan ikke gjøre feil, alt fungerer!
Surdeigsknekkebrød med kli
Melsikt 0,5mm maske 18cm
Etter maling, kan melet siktes til fint siktet mel. Sikt med maskestørrelse på 0,5mm
Melsikt 1,5mm maske 20cm
Etter maling, kan melet siktes til fint siktet mel. Sikt med maskestørrelse på 1,5mm
Dala Landhvete - Økologisk - Helkorn 1kg
Økologisk Landhvete fra Gårdsmølla på Askimlandet i Brandbu. Lokalt kvalitetsprodukt fra Hadeland
Surdeigstarter - hvete
Surdeigstarter laget på hvete