Tips og triks

Hva er et Bakestål?

Hva er et bakestål – og hvorfor bruke det?

Et bakestål, også kalt pizzastål, er et kraftig verktøy for hjemmebakere som ønsker bedre resultater fra stekeovnen sin. Når du først har brukt et bakestål til å steke brød eller pizza, er det vanskelig å gå tilbake. Med sine unike egenskaper sørger stålet for en jevnere og mer intens varme som gir sprøere skorpe, bedre …

Hva er et bakestål – og hvorfor bruke det? Les Videre »

Kjernetemperatur brød - Ferdigstekt?

Hvordan vet du at brødet er ferdigstekt? 5 enkle tips for perfekt resultat

Er brødet ditt egentlig ferdig? De fleste oppskrifter sier «stekes i 30 minutter på 220°C», men alle som har bakt brød vet at dette ikke nødvendigvis betyr at brødet er ferdigstekt i din ovn. Ulike ovner, former, deiger og størrelser gjør at steketiden kan variere kraftig. Så – hvordan kan du være sikker? Her får …

Hvordan vet du at brødet er ferdigstekt? 5 enkle tips for perfekt resultat Les Videre »

Tangzhong - en japansk baketeknikk

Hva er Tangzhong og hvordan bruke det i surdeigsbakingen?

Tangzhong er en japansk baketeknikk som har blitt stadig mer populær blant bakeentusiaster verden over. Teknikken involverer å lage en varm blanding av mel og vann (eller melk) som brukes til å forbedre teksturen og holdbarheten til bakverk. Dette kan også med stort hell kombineres med surdeigsbaking for å gi ekstra mykhet og saftighet til …

Hva er Tangzhong og hvordan bruke det i surdeigsbakingen? Les Videre »

Bakeklar surdeigstarter

Lag din egen surdeig: En enkel guide på 1 2 3

Har du lyst til å lage din egen surdeigstarter og utforske verdenen av surdeigsbaking? Med denne enkle metoden kan du lage din egen surdeigstarter og få glede av fantastisk, luftig bakst i lang tid fremover. Surdeigstarteren fungerer som et levende miljø der melkesyrebakterier og gjærsopper samarbeider for å heve brødet ditt naturlig. Følg disse enkle …

Lag din egen surdeig: En enkel guide på 1 2 3 Les Videre »

Bakers percentage

En kjempefin ting å lære i bakeverden er «Bakers percentage». Dette vil gjøre porsjonstørrelser enklere å endre, og utvikling av nye oppskrifter vil bli en lek. Når du har lært deg denne formelen så har du en formening om hvordan deigen vil oppføre seg i prosessen og få et resultat du forventer.  Når man bruker …

Bakers percentage Les Videre »

Handlekurv