Tortillalefser med nymalt Landhvete

Når tacoen skal serveres er det godt med ferske tortillas som stappes fulle av godsaker – disse lefsene har blitt en favoritt ved siden av tacoen her hjemme. Server til den tradisjonelle fredagstacoen eller feks til en skikkelig taco birria. Og ja, man skal grise når man spiser god taco

Denne oppskriften lager ca 40-45 lefser, og det er ingen problem å fryse til bruk senere. 

Ingredienser:

1000g Sammalt landhvete fin

620g Vann

250g Surdeig

80g Olje

20g salt Salt

Fremgangsmåte

Har du en kornmølle som skal brukes, still inn kornmøllen på den fineste malingsgraden og mal 1kg sammalt landhvete. 

Bland alle ingredienser i en bolle og sett i gang med eltingen. Her er det viktig at du ikke elter like lenge som du er vant til ved siktet hvetemel – Landhvete har ikke like sterkt gluten som de siktede meltypene du finner i butikkhylla og vil derfor tåle mindre elting. 

Etter endt elting kan deigen gå til bulkheving, her kan du bruke kjøleskap over natten eller romtemperatur i 4-8 timer. Alle hevetider kan være forskjellig når man driver med surdeigsbaking, men dette er noe man blir kjent med etter flere bakerunder.

Når bulkhevingen er over, kan du dele opp emner til ca 45-50g – som gir rundt 42 stk. Emnene kan du rulle ut som boller til de får en fin overflate. La de hvile på benken i 30-60minutter.

Mens du venter på at deigen hviler, kan du varme opp ovnen. Her kan du steike på bakestål, steinovn eller i en stekepanne på medium/høy varme. Disse ble stekt i en pizzaovn fra Ooni 

Varm opp ovnen til maks oy la evt bakestål eller lignende varme seg opp sammen med ovnen. 

Etter hviletiden kan du bruke litt ekstra sammalt landhvete for å trykke ut emnene, her kan du også bruke kjevle, men ved hjelp av en god porsjon landhvete klarer du fint å trykke de ut til passe tykkelse.

Stek tortillaene til de får en gylden farge, ved hjelp av et bakestål eller stein, vil du se at de skyter fart når de treffer den intense varmen på overflaten. Snu lefsene underveis for å jevn steking.

Kos dere og nyt ferske tortillas med surdeig og landhvete

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv