Loff med chili og oliven

Loff med chili og oliven – det perfekte alternativet for tapasbordet?

Kombinasjonen av chili, oliven og surdeig blir en stor slager ved tapasbordet. Det er mange i min omgangskrets som ikke er stor fan av oliven for seg selv, men ved å blande hakkede biter inn i et brød så vil den typiske olivenbarrieren bli brutt og man vil heller oppleve det som en fantastisk smak sammen med chillien. Det er viktig at det ikke blir for sterkt, for da kan mange fort miste gleden av å spise denne smaksbomba av et brød.

Ingredienser

400g hvetemel

280gvann

100g surdeig

50g oliven

9g salt

½ – 1ts chilipulver Denne justeres etter eget ønske.

Min fremgangsmåte

Hakk opp oliven i grove og gjerne litt forskjellige størrelser, alt etter ønske. Her kan du velge en oliventype du liker – jeg selv har brukt Olivensnacks som du finner på Kiwi.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og sett i gang med eltingen.

Har du en metode som funker for deg, så bruk gjerne den. Vil du prøve deg på min metode, så kan du finne frem eltemaskinen. Elte 2-3 minutter på lav hastighet og deretter 7-8 minutter på høyere hastighet.

Ved eltingen får glutennettverket bygd seg opp uten strekk og brett. Nå vil deigen kunne gå rett til heving.

Sett til heving i romtemperatur i 4-8 timer

Etter endt bulkheving, bak så ut til ønsket type brød. Denne brødtypen kan like så gjerne passe i en ildfast form kledd med bakepapir eller utbakt som en vanlig loff. Jeg baker den selv ut som en loff og setter den i kjøleskapet til dagen etter. La stå i kjøleskap i minimum 8 timer.

Ved hjelp av kjøleskapstemperaturen vil du senke hevehastigheten og kan vente til dagen etter for steking av loffen. Passer perfekt å gjøre et par timer før servering.

Sett ovnen på 230°c og hvis du har bakestål eller stein, la dette varmes opp i fra kald ovn i 30-45 minutt

Jeg steker brødene mine med damp og har en dampovn som tilsetter fuktighet i ovnsrommet.

Har du ikke dampovn, så er det fullt mulig å tilsette fuktighet ved å plassere et stekebrett i bunnen av ovnen, hvor du tømmer kokende vann i når du setter inn brødene. Brødet kan også stekes i en jern eller leirgryte, som vil gi deg samme effekten.

Jeg steker loffen i 22 minutter med damp og 11 minutter uten damp.

Du trenger egentlig ingen tapasbord for å servere dette – finn frem vinglasset, et par skiver fra den ferske loffen og kos deg!

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv