Surdeigsknekkebrød med kli

Det er lite som slår ferskt surdeigsbrød, men noen ganger blir det knekkebrød – og hva er vel da bedre enn å lage de selv? Du får ikke laget knekkebrødene på en enklere metode enn dette, og det tar ikke noe lengre tid enn å kjøre til butikken.

Ingredienser:

Bakeklar surdeigstarter

Hvetekli eller annet du ønsker

Flaksalt


Fremgangsmetode:

Det er ikke oppgitt noen mål i denne oppskriften, for her kan du bestemme helt selv. Du starter helt enkelt med å finne frem et stekebrett med bakepapir hvor du smører utover den bakeklare surdeigstarteren til et tynt lag. 

Neste steg er å strø over ønsket innhold. 

Når knekkebrødet blir laget her, så blir det brukt biproduktet av sikting av hvetemel, altså hvetekli. Dette er helt topp hvis man har brukt kornmøllen og sikten for å få fint siktet hvetemel.

Ta på ønsket mengde salt, og trykk det forsiktig ned i surdeigsstarteren sammen med klien.

Forvarm ovnen til 160°c varmluft og sett inn.

Etter 10minutter steketid kan du dele knekkebrødene i ønsket størrelse og steke videre til det er helt tørt/sprøtt. Steketiden avhenger av tykkelsen på knekkebrødene dine.

Det morsomme med knekkebrødene du lager på denne måten, er at du kan bestemme selv hva du har lyst til å tilsette. Prøv feks linfrø, havregryn, rugmel, sesamfrø eller hva du enn ønsker. Det beste er, du kan ikke gjøre feil, alt fungerer!

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv