Det er ingen grunn til å tro at surdeig ikke vil fungere i Pizza – dette er etter min smak noe av det beste man kan bruke surdeigen til, og vil ta pizzaen fra å være digg til sjukt digg! Kanskje du har lagt merke til at noen legger igjen skorpene etter et pizzamåltid – det er det slutt på her i hus!
Når fredagskvelden kommer, så tenker du kanskje at dette vil ta aaaaltfor lang tid, men hvis du planlegger litt og setter av 15 minutter kvelden før og 5 minutter på morgenen, så vil dette gjøre seg selv når fredagen kommer. Du vil nå ha mye bedre tid på fredagskvelden og ikke minst en mye bedre pizzabunn.
Ingredienser
900g hvetemel
550g kaldt vann
200g surdeig
30g salt
30g olivenolje
Min fremgangsmåte
Som med alle mine oppskrifter tar man alt i en bolle og setter i gang med elting.
Jeg elter med maskinkraft, men det vil fungere like fint å bruke håndkraft. Deigen må eltes til du kan kjøre en god vindutest – dette vil skje etter ca 10-12 minutter med maskinkraft.
Etter elting, skal deigen settes til heving. Jeg hever tildekket med plast i romtemperatur i 6-12 timer.
Når deigen har hevet ferdig må deigen balles i størrelse til pizzaene som skal lages. Dette gjør jeg noen ganger kvelden før, eller på morgenen før jeg drar på jobb.
Denne deigen kan feks deles i 6 baller på 285g og lages som porsjonspizzaer eller deles i 2 med litt tykk bunn, eller kanskje 3 med litt tynnere bunn? Jeg selv bruker denne oppskriften til porsjonspizzaer.
Hvis du ikke har noe tilegnet for å heve i porsjonsstørrelser, så kan du enten bruke en ildfast form eller stekebrett.
Lag emnene som du gjør med boller, lag en god hinne som du har strekt opp med god spenning.
Når du har fått plassert emnene på feks et stekebrett, dekk til med plastikk, la stå i romtemperatur i 30-60 minutter og sett i kjøleskap til du skal sette i gang med pizzabakingen etter jobb eller dagen derpå.
Nå kan du heller legge beina litt høyt og kanskje finne frem vinglasset, før du setter i gang med maten på fredagskvelden?
Tidene kan avvike noe når man opererer i forskjellige romtemperaturer, men dette er det samme som med alle surdeigsoppskrifter.
Pizza med surdeig? Såklart!
Det er ingen grunn til å tro at surdeig ikke vil fungere i Pizza – dette er etter min smak noe av det beste man kan bruke surdeigen til, og vil ta pizzaen fra å være digg til sjukt digg! Kanskje du har lagt merke til at noen legger igjen skorpene etter et pizzamåltid – det er det slutt på her i hus!
Når fredagskvelden kommer, så tenker du kanskje at dette vil ta aaaaltfor lang tid, men hvis du planlegger litt og setter av 15 minutter kvelden før og 5 minutter på morgenen, så vil dette gjøre seg selv når fredagen kommer. Du vil nå ha mye bedre tid på fredagskvelden og ikke minst en mye bedre pizzabunn.
Ingredienser
900g hvetemel
550g kaldt vann
200g surdeig
30g salt
30g olivenolje
Min fremgangsmåte
Som med alle mine oppskrifter tar man alt i en bolle og setter i gang med elting.
Jeg elter med maskinkraft, men det vil fungere like fint å bruke håndkraft. Deigen må eltes til du kan kjøre en god vindutest – dette vil skje etter ca 10-12 minutter med maskinkraft.
Etter elting, skal deigen settes til heving. Jeg hever tildekket med plast i romtemperatur i 6-12 timer.
Når deigen har hevet ferdig må deigen balles i størrelse til pizzaene som skal lages. Dette gjør jeg noen ganger kvelden før, eller på morgenen før jeg drar på jobb.
Denne deigen kan feks deles i 6 baller på 285g og lages som porsjonspizzaer eller deles i 2 med litt tykk bunn, eller kanskje 3 med litt tynnere bunn? Jeg selv bruker denne oppskriften til porsjonspizzaer.
Hvis du ikke har noe tilegnet for å heve i porsjonsstørrelser, så kan du enten bruke en ildfast form eller stekebrett.
Lag emnene som du gjør med boller, lag en god hinne som du har strekt opp med god spenning.
Når du har fått plassert emnene på feks et stekebrett, dekk til med plastikk, la stå i romtemperatur i 30-60 minutter og sett i kjøleskap til du skal sette i gang med pizzabakingen etter jobb eller dagen derpå.
Nå kan du heller legge beina litt høyt og kanskje finne frem vinglasset, før du setter i gang med maten på fredagskvelden?
Tidene kan avvike noe når man opererer i forskjellige romtemperaturer, men dette er det samme som med alle surdeigsoppskrifter.