Når lunsjen skal inntas og nesten ingenting frister, da blir det ofte laget ei skikkelig slumperøre til pannekaker. Surdeigen er som regel klar i enten kjøleskap eller benk rundt lunsjtider, så det passer perfekt i denne røren. Alt går på slump, og det er som regel litt forskjellige ingredienser fra gang til gang, men som oftest går jeg for dette.
Ingredienser:
Surdeig
Egg
Sukker eller honning
Havregryn
Sammalt landhvete eller annet sammalt mel
Rømme eller melk
Salt
Fremgangsmåte:
Finn frem en bolle og visp sammen alle ingredienser – hvis surdeigstarteren ikke er helt på topp, så kan det være greit å tilsette litt bakepulver.
Etter du har vispet sammen, kan du finne frem stekepannen og varme opp til medium/høy temp og steke i smør.
Stek til de er gyldenbrune på begge sider og nyt med det du måtte ønske. Min favorittopping blir en kombo av smør, brunost og bringebær – nei det er ikke sunt, men du kommer til å kose deg!