Kategorier
- Bakeartikler
- Kornmølle og tilbehør
- Pizzaovner og tilbehør
- Korn og ingredienser
- Annet kjøkkenutstyr
- Oppskrifter
- Julekake med surdeig
- Mitt Go-To lunsjbrød!
- Verdens enkleste brød
- Kanelboller med surdeig
- Surdeigshorn
- Ciabatta
- Lag din egen surdeig
- Scoopstykker
- Surdeigsfocaccia
- Dansk Rugbrød med surdeig
- Loff med chili og oliven
- Pizza med surdeig? Såklart!
- Eplekake med surdeig
- Pølse/hamburgerbrød laget på surdeig
- Surdeigsbaguetter med honning
- Surdeigsknekkebrød med kli
- Slumperøre til pannekaker
- Tortillalefser med nymalt Landhvete
- Grov pasta ved bruk av kornmølle
- Kefirbrød med siktet landhvete
- Surdeigsbrød med frø
- Knekkebrød med surdeig
- Tips og triks
- Surdeigsbaking for nybegynnere
- Ord og uttrykk i bakingen
- Ta vare på din surdeigstarter
- Klargjøre surdeigen til bakst
- Surdeig - Hva er det egentlig?
- Utbaking
- Hvilken kornmølle passer deg?
- Hva kan males i Mockmill?
- Vask og rens av Mockmill
- Snitteknivens underverker
- Hvorfor male ditt eget mel?
- Bakers percentage
- Er brødet ferdigstekt?
- Rengjøring av hevekurver
- Er surdeigsbrød sunnere?
Grov pasta ved bruk av kornmølle
Pasta er alltid godt og man går kanskje for den fine tørre pastaen i butikken til vanlig, men har du prøvd å lage din egen pasta? Og har du prøvd å gjøre det med sammalt mel? Og ikke minst, har du gjort med selvmalt mel? Ved hjelp av en kornmølle kan du gjøre dette rett på kjøkkenbenken - fyll opp kornmøllen med feks Landhvete og la den male det rett på benken.
Ingredienser til to porsjoner:
180g Sammalt mel
2 Egg
1ts Olivenolje
1klype Salt
Fremgangsmåte:
En enkel regel når man skal lage pasta er å bruke ca 90g mel per egg, og hvis deigen er litt bløt så blander du inn litt mel og er den litt tørr bruker du litt vann.
Lag en haug på kjøkkenbenken med sammalt mel, og lag en liten grop hvor du tilsetter egg, olje og salt. Begynn å vispe forsiktig inn med gaffel, hvor du drar litt og litt av melet inn. Etter du ikke får brukt gaffelen mer, går du over til å kna med hendene til du får blandet alt til en klump. Fortsett å elte i 5-10minutter til du kan lage en fin hinne på deigen.
Etter du har eltet deg ferdig, trenger deigen hvile. Pakk inn i plastikk og la den hvile i minimum 20 minutter. Du kan enten la den hvile på benken for bruk nå, eller legge den i kjøleskapet og bruke den ila de neste 2 dagene.
Har du pastamaskin er det perfekt å bruke denne, begynn på det laveste nivået og bygg deg oppover til du har den så tynn du ønsker. Skjær så opp i ønsket form eller bruk det som pastaplater i lasagnen.
Kok i ca 2 minutter - husk rikelig med salt!
Grov pasta ved bruk av kornmølle
Mockmill til kjøkkenmaskin(KitchenAid/AEG/Elextrolux...)
Kornmølle til KitchenAid, AEG, Electrolux og Kenmore som kan kverne opp til 70g fint mel per minutt Passer til AEG, Electrolux, KitchenAid, Kenmore
Mockmill Pro 200
Kornmølle fra Mockmill Kverner 200g fint mel per minutt - 600W motor
Mockmill Lino 100
Kornmølle som kverner 100g fint mel per minutt - 360W motor
Mockmill Lino 200
Kornmølle som kverner 200g fint mel per minutt - 600W motor
Mockmill 200
Kornmølle som kverner 200g fint mel per minutt - 600W motor
Mockmill 100
Elektrisk kornmølle som kverner 100g fint mel per minutt - 360W motor