Verdens enkleste brød

Har du tenkt over hvor lite du egentlig trenger å legge i et fersk surdeigsbrød? Dette er faktisk den enkleste metoden du finner, og godt blir det alikevel! Det eneste du trenger er en brødform ellers bruker du kroppen som verktøy. Endre litt på ingrediensene og du vil se at du kan bruke denne metoden til mange typer brød. Nederst ser du en snutt av et brød med 100% fullkorn, hvor vi bruker denne metoden.

Ingredienser:

300g finmalt hvetemel

100g sammalt mel

280-310g vann

100g surdeig

9g salt

Smør til brødform

 

Fremgangsmåte

Har du en bakebolle kan du bruke den og tilsette alle ingredienser. Rør sammen alle ingredienser med hendene til det blir en samlet deig. 

Ta en liten klatt med smør, og smør inn brødformen du skal bruke - du kan også bruke bakepapir. Dette er for å unngå at brødet sitter fast i formen etter steking. 

Etter du har smurt formen flytter du deigen over til formen og lar den stå i romtemperatur i 3-6 timer og deretter inn i kjøleskapet for steking dagen etter. 

Når du våkner dagen etter, er det bare å skru på ovnen til 230°c og vente til ovnen har blitt varm. Stek brødet i ca 35-40 minutter og la avkjøles utenfor formen. 

 

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av @bakselv.no