Verdens enkleste surdeigsbrød

Verdens enkleste surdeigsbrød i form

Har du tenkt over hvor lite du egentlig trenger for å lage et ferskt surdeigsbrød? Dette er den enkleste metoden, og resultatet blir fantastisk uansett! Du trenger bare en brødform og hendene dine som verktøy. Du kan også enkelt justere ingrediensene for å lage ulike typer brød. Nederst i oppskriften finner du en video som viser fremgangsmåten. Har du noen spørsmål til oppskriften? Legge igjen en kommentar og jeg vil svare deg så fort som mulig

Ingredienser:

  • 300 g finmalt hvetemel
  • 100 g sammalt mel
  • 280-310 g vann
  • 100 g surdeig
  • 9 g salt
  • Smør til brødform (alternativt bakepapir)

Fremgangsmåte:

  1. Bland deigen
    Start med å finne frem en stor bakebolle. Ha i alle ingrediensene – hvetemel, sammalt mel, vann, surdeig og salt. Bruk hendene til å røre sammen til deigen er samlet og smidig.
  2. Forbered brødformen
    Ta en liten klatt smør og smør brødformen godt for å unngå at brødet setter seg fast. Alternativt kan du bruke bakepapir i stedet for smør.
  3. Hev deigen
    Flytt deigen over i den smurte brødformen. La den stå og hvile i romtemperatur i 3-6 timer. Deretter setter du deigen i kjøleskapet over natten.
  4. Steking
    Neste morgen, forvarm ovnen til 230°C. Når ovnen er varm, steker du brødet i 35-40 minutter. La brødet avkjøles utenfor formen før servering.
    Er du usikker på steketiden, så kan du sjekke kjernetemperatur og passe på at den er 96-97°c. – avkjøl deretter på rist.

Se videoen for Verdens enkleste surdeigsbrød:

1 thought on “Verdens enkleste surdeigsbrød i form”

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv