Har du tenkt over hvor lite du egentlig trenger for å lage et ferskt surdeigsbrød? Dette er den enkleste metoden, og resultatet blir fantastisk uansett! Du trenger bare en brødform og hendene dine som verktøy. Du kan også enkelt justere ingrediensene for å lage ulike typer brød. Nederst i oppskriften finner du en video som viser fremgangsmåten. Har du noen spørsmål til oppskriften? Legge igjen en kommentar og jeg vil svare deg så fort som mulig
Ingredienser:
- 300 g finmalt hvetemel
- 100 g sammalt mel
- 280-310 g vann
- 100 g surdeig
- 9 g salt
- Smør til brødform (alternativt bakepapir)
Fremgangsmåte:
- Bland deigen
Start med å finne frem en stor bakebolle. Ha i alle ingrediensene – hvetemel, sammalt mel, vann, surdeig og salt. Bruk hendene til å røre sammen til deigen er samlet og smidig. - Forbered brødformen
Ta en liten klatt smør og smør brødformen godt for å unngå at brødet setter seg fast. Alternativt kan du bruke bakepapir i stedet for smør. - Hev deigen
Flytt deigen over i den smurte brødformen. La den stå og hvile i romtemperatur i 3-6 timer. Deretter setter du deigen i kjøleskapet over natten. - Steking
Neste morgen, forvarm ovnen til 230°C. Når ovnen er varm, steker du brødet i 35-40 minutter. La brødet avkjøles utenfor formen før servering.
Er du usikker på steketiden, så kan du sjekke kjernetemperatur og passe på at den er 96-97°c. – avkjøl deretter på rist.
Denne var helt topp. Neste gang blir oppskriften ganget med 3, så jeg kan legge litt i fryseren