Surdeigsfocaccia

Jeg føler alt kan bedres med surdeig, og Focaccia er ingen unntak. Surdeigen hever fint i en Focaccia og vil gi en bedre smak enn hva tradisjonell gjær vil gjøre. Noe ekstra tid vil det jo ta, men jeg føler det verdt det!

Ingredienser:

1000g hvetemel

835g vann

200g surdeig

25g salt

50g olivenolje

Topping:

50g olje

Salt og krydder etter eget ønske

Her har jeg brukt Maldonsalt, Timian og Chiliolje

Fremgangsmåte:

Bland alle ingredienser i kjøkkenmaskinen, og her vil jeg anbefale å bruke K-vispen til kjøkkenmaskinen grunnet en veldig bløt deig. Hvis du setter i gang med eltekroken vil det ta lengre tid enn vanlig på grunn av kroken ikke får jobbet ordentlig med selve deigen.

Deigen vil ha en bløt konsistens, men jeg bruker å bygge opp glutenet på samme måte som jeg gjør med en brøddeig, og sjekke glutennettverket med en vindustest.

Dette kan du gjøre ved å ta tak i en klump med deig og dra den forsiktig ut fra midten for å se om du kan klare å lage et vindu uten at deigen revner. Hvis det blir et vindu, så har du bygd opp glutennettverket og deigen er klar til heving.

Deigen kan nå gå til bulkheving og kan heve i fra 4-12 timer i romtemperatur.

Etter endt bulkheving, klem deigen sammen og legg over i steikebrett med bakepapir og trykk den utover på brettet. La deigen etterheve i 2-4 timer.

Tøm over olje og spre utover salt og urter. Klem toppingen ned i deigen med fingrene, slik at det bli vilkårlige lommer med godsaker.

Sett inn i forvarmet ovn på 225°c med over- og undervarme.

Stek i 30-40minutter og hvis du er usikker, sjekk med et steketermometer. Viser steketermometeret mellom 94 og 97 grader, så er den ferdigstekt.

Hvis denne serveres for seg selv, så vil jeg anbefale litt aioli eller en god balsamico ved siden av. Denne ble fortært til lunsj påsmurt som en kraftig sandwich.

Legg gjerne ut på sosiale medier og tagg oss @bakselv.no – vi vil se resultatet! 

Leave a Kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv